Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Να ντρέπεστε αντί να καυγαδίζετε ...

Από: http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1826389  
Του Γιώργου Κράλογλου
Όσο νόημα και ενδιαφέρον είχαν για τους εργαζόμενους και τους άνεργους φορολογούμενους ψηφοφόρους οι δηλώσεις του κ. Μάκη Βορίδη για τις ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου στην χρεοκοπία της χώρας άλλο τόσο είχαν και οι κονσερβάρισμένες απαντήσεις σοβαρών (κατά τα άλλα) στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον «εθνοσωτήριο» σοσιαλισμό του δικομματισμού της μεταπολίτευσης.

Επιτέλους λίγη ντροπή. Λίγος σεβασμός στον λαό που πληρώνει την νύφη βλαστημώντας, κυριολεκτικά, για τις επιλογές και τις ευθύνες του να πιστέψει ότι στην Ελλάδα του καραγκιόζη ήταν δυνατόν να υπάρξει σοσιαλιστική ή φιλελεύθερη οικονομία. Στον λαό που πληρώνει δεκαετίες τώρα με την εξαθλίωσή του την επιθυμία του να έχει μια προοδευτικότερη χώρα και μια περισσότερο δίκαιη πολιτεία και κοινωνία. 

Λίγη ντροπή και σεβασμός στον αδικημένο λαό και τους άνεργους που τους έφεραν σ΄ αυτό το σημείο οι γνωστές αθλιότητες σας, οι πειραματισμοί της πλάκας στην οικονομία, οι σπατάλες σας μέχρι και για ακριβά πούρα και διάλυση των πάντων.

Όλα αυτά δε μόνο για χάρη μιας φτηνής κούρσας ανταγωνισμού, από το 1974 και μετά, προκειμένου να αποδειχθεί ποιος είναι περισσότερο σοσιαλιστής από τον άλλο.

Λίγη ντροπή στην επίκληση επιχειρημάτων των Νεοδημοκρατών... αναγνωρίσαμε τον εμφύλιο... και των Πασόκων καταργήσαμε τα πιστοποιητικά φρονημάτων... λες και ήταν δυνατόν μετά από μια εφτάχρονη δικτατορία να συνεχίσουν το βιολί με τους καλούς δεξιούς και τους κακούς κομμουνιστές ή να ξεκινούσαν ένα τρίτο γύρο ξεκαθαρίσματος των άλλων δύο γύρων...

Σταματήστε επιτέλους με την γελοιότητα της αναμέτρησης της δημοκρατικότητά σας και ρίξτε μια ματιά που και πως σας έχει κατατάξει ο λαός στην πολιτική τους συνείδηση. Και κυρίως γιατί σας έχει κατατάξει σ΄ αυτό το επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε είχε φθάσει εδώ και 40 χρόνια στα σημερινά ποσοστά με οριστικά αδύνατη την αυτοδυναμία. 

Και το παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ του τριτοκοσμικού σοσιαλισμού ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα έφθανε σε επίπεδα που να ανησυχεί ακόμη και για την είσοδό του στην Βουλή. 

Δείτε το σημερινό σας χάλι και αφήστε τα καραγκιοζιλίκια με τις ευθύνες όταν και σήμερα αγωνίζεστε και ως Νέα Δημοκρατία και ως ΠΑΣΟΚ με δόντια και με νύχια να αξιοποιήσετε ακόμη και την κρατικίστικη νοοτροπία της Τρόικας για αντικατάσταση έναν προς έναν όσων απολυθούν από το κράτος.

Σταματήστε το θέατρο της εθνικοφροσύνης και του φτηνού σοσιαλισμού και εξηγείστε μας γιατί σας είναι αδύνατο να κρύψετε τον ενθουσιασμό σας ότι η Τρόικα συμφωνεί να προσλάβετε 12.500 κρατικούς υπαλλήλους στην θέση των 12.500 που θα απολύσετε. Αν τελικά τους απολύσετε και δεν τους χώσετε από εδώ και από εκεί...

Όλοι γνωρίζουμε πλέον και όλοι συμφωνούμε ότι το κράτος έχει κακής ποιότητας υπαλλήλους και πρέπει να τους αντικαταστήσει. 

Έχει όμως και υπεράριθμους για το μέγεθός του και μας υποχρεώνει να τους πληρώνουμε εμείς οι φορολογούμενοι με χαράτσια, έκτακτες φορολογήσεις και απαξίωση της ακίνητης περιουσίας. 

Κανείς δεν περιμένει τον κ. Βορίδη να του θυμίσει την τριτοκοσμική περίοδο του ανύπαρκτου σοσιαλισμού του Ανδρέα Παπανδρέου ούτε την καταιγίδα των κρατικοποιήσεων του Καραμανλή το 1974-1980. 

Και, τελικά, γιατί ευθύνεται περισσότερο ο Παπανδρέου από τον Καραμανλή  ο οποίος παρέλαβε το 1974 ένα κράτος με συμμετοχή στην οικονομία γύρω στο 38% και το κόμμα του το παρέδωσε το 1981 στον Ανδρέα Παπανδρέου στο 65% για να το φθάσει εκείνος στο 75%;

Κανείς επίσης δεν περιμένει από την κ. Γεννηματά και τον κ. Καρχιμάκη να του θυμίσει ότι εκτός από τις αυτονόητες δημοκρατικές ελευθερίες (οι οποίες φάνταζαν, όπως είναι φυσικό, έως ηρωικές μετά από μια δικτατορία) το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ του 1985-2005 (εξαιρουμένης της παρένθεσης Μητσοτάκη που επίσης δεν άλλαξε τίποτε) «στράτευσε» μόνο συντεχνίες και εργατοπατέρες στις υπηρεσίες του βάζοντας τον ελληνικό λαό (με φόρους) και τις Τράπεζες (με επισφαλή δάνεια) να πληρώσουν πάνω από 1 τρισ. δραχμές για να μετατρέψει την οικονομία σε κομματικά παραμάγαζα που χαρακτήρισε κοινωνικοποιήσεις... 

Τα γνωστά παραμάγαζα που κράτησαν για το βόλεμα των κομματικών τους και η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη και η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή μέχρι το 2009. 

Ας μην ψαχνόμαστε λοιπόν για τις ευθύνες τις οποίες έχει καταλάβει και έχει ήδη επιμερίσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και ας φροντίσουμε να επουλώσουμε αυτά τα τραύματα με αλήθειες πραγματική δουλειά και με τρόπο που θα εξυπηρετήσει, αυτήν φορά, τις ανάγκες και όχι εκείνα τα πιστεύω που ψευδώς διακηρύσσετε για να αιχμαλωτίσετε τους ψηφοφόρους. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία έχουν ιδεολογία και αρχές που να εκφράζουν αυτό που ζητούν σήμερα οι έλληνες ψηφοφόροι.  Και δυστυχώς οι διεκδικητές τις εξουσίας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ τους αντιγράφουν με τον πλέον κακότεχνο τρόπο και βαδίζουν στον ίδιο δρόμο παρακμής και αδιεξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

OnLine Press by YannisM

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Υποστηρίζω το δικαίωμα στην πληροφορία και αγωνίζομαι για αυτόν τον σκοπό. Συλλέγω χρήσιμες πληροφορίες και τις μοιράζομαι με Φίλους και Συνεργάτες. Επικοινωνώ Πληροφορώ Ενημερώνω Σχεδιασμός και Υλοποίηση Ενημέρωσης μέσω Διαδικτύου